Vonkboren

Vonkboren is een metaalbewerkingsmethode waarmee het mogelijk is om gaten te maken met een diameter van slechts 0,3mm tot 3mm. Bij het vonkboren maakt men als elektrode gebruik van messing of koper pijpjes. Tijdens het vonkproces wordt met hoge druk gedemineraliseerd water door de elektrode gespoeld om het proces te koelen en het verbrande materiaal te verwijderen.

Toepassingen van vonkboren

De techniek van vonkboren kan toegepast worden op elk geleidbaar materiaal, zoals staal, aluminium, brons, koper, messing, RVS maar ook volhardmetaal. De hardheid van het materiaal is niet van invloed, het is mogelijk om zowel ongehard als gehard materiaal te bewerken. Gaten hoeven niet persé haaks geboord te worden, ook schuin in een vlak of diameter is geen probleem.

Toepassingen van vonkboren zijn onder andere het maken startgaten, lucht- of koelkanalen en toevoergaten voor verschillende soorten vloeistoffen. Denk hierbij aan sproei-nozzles of gaten t.b.v. een thermokoppel.  Het is mogelijk gaten te maken met een zeer kleine diameter tot grote diepte, de diameter-diepte verhouding is ongekend.  Deze startgaten kunnen tussen de 0,3mm en de 3mm in diameter zijn en functioneren vaak als de eerste stap in een verder bewerkingsproces, zoals draadvonken. Hier worden de startgaten dan gebruikt voor het snijden van de contouren.

Kortom: vonkboren is een snelle en efficiënte techniek voor het bewerken van metalen, die breed inzetbaar is voor verschillende technische oogmerken.

Dankzij onze 30 jaar ervaring brengen wij uw project tot een goed einde met de nodige precisie. Interesse in onze diensten op het gebied van vonkboren of heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag!

Interesse in onze werkzaamheden?

Voor een vrijblijvende offerte kunt u contact opnemen met MF vonkverspaning. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

    Uw naam

    Uw email

    Uw telefoonnummer

    Uw bericht

    Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden. Lees hier ons privacybeleid (*)